Zonneboiler informatieblad

Besparingen met een zonneboiler

Met de als maar stijgende energie prijzen is het uiterst interessant om nu te investeren in een duurzame oplossing. Dus mocht u op zoek zijn naar zonne-energie dan is de zonneboiler wellicht de juiste keuze voor u!

Het principe van een zonneboiler is eenvoudig: als een tuinslang de hele dag in de zon ligt, wordt het water in de slang erg warm. Zonneboilers maken gebruik van datzelfde principe. Zelfs in de winter als de zon maar een paar uur schijnt, kan zo’n boiler voldoende warm water produceren om te douchen, te wassen of schoon te maken.

“Met de als maar stijgende energie prijzen is het uiterst interessant om nu te investeren in een duurzame oplossing”

Algemene informatie

De zonnecollector vangt het invallende zonlicht op en zet het om in warmte. De collector geeft de warmte door aan een vloeistof die de zonnewarmte van de collector naar het opslagvat brengt.
De vloeistof circuleert in de leidingen tussen de collector en het voorraadvat. De vloeistof neemt warmte op in de collector en geeft die af aan het water in het voorraadvat. De afgekoelde vloeistof stroomt dan weer naar de collector terug om opnieuw op te warmen. Als het vat zich onder de collector bevindt, zal het water met een pomp actief moeten worden rondgepompt.

Het voorraadvat zorgt ervoor dat de door de zon geproduceerde warmte wordt bijgehouden tot op het moment dat er warm water nodig is. Bij voldoende zonlicht kunnen de zonnecollectoren het water in het voorraadvat gemakkelijk opwarmen tot boven 65°C. Als de zon niet voldoende warmte levert, zorgt de naverwarming ervoor dat de gewenste temperatuur bereikt wordt. De naverwarming is mogelijk een elektrische weerstand, een doorstroomtoestel op gas of de CV-ketel.

Wat kan onze zonneboiler in uw situatie opbrengen?

U kunt door middel van een tweetal animaties voor een deel zelf nagaan of het rendabel is voor uw gezinssituatie om de zonneboiler aan te schaffen.
Klik hier voor een overzicht van het aantal zonuren in uw regio
Klik hier voor een overzicht van de instralingsfactor

Ondanks dat plaatsing van de boiler in de meeste gevallen geen enkel probleem zal zijn, hechten wij er waarde aan u eerlijk te adviseren.
Het kan dus voorkomen dat we een enkele keer “neen” moeten verkopen omdat de kosten van aanleg door allerlei omstandigheden te hoog kunnen worden in verhouding met de kosten van de installatie zelf.

Afhankelijk van uw gezinssamenstelling adviseren wij de volgende systemen:

A. Uw gezin bestaat uit 2 personen:
Dan kiest u voor het 2-persoons huishoudens ZC 1 Systeem 15T – 100 liter warm water.
B. Uw gezin bestaat uit 4 personen:
Dan kiest u voor het 4-persoons huishoudens ZC 2 Systeem 20T – 150 liter warm water.
C. Uw gezin bestaat uit 4-5 personen:
Dan kiest u voor het 4-5-persoons huishoudens ZC 3 Systeem 25T – 200 liter warm water.

Bekijk hier de brochure met meer informatie over de zonneboiler.
Benieuwd naar de terugverdientijden? Klik hier

Voor meer informatie, advies, of een vrijblijvende offerte? Vul het contactformulier in, of kom langs in één van onze showrooms.

——————————-
Door een van de installateurs uit uw regio, aangesloten bij Het Zonnecollectief, zal een advies op maat worden geven waarbij goed wordt gekeken naar de situatie van uw woning. En: als we ontdekken dat u subsidie kunt krijgen, is dat extra een voordeel voor u! De prijs van onze systemen is exclusief montage- en vervoerskosten en dus exclusief eventueel te ontvangen subsidie, maar inclusief B.T.W.